De 6 beste boeken om te lezen over jouw hormonen & cyclus!

Bijna dagelijks krijg ik vragen over welke boeken interessant zijn om te lezen als je meer wilt weten over je cyclus, hormonen of pms klachten. Gelukkig komen er steeds meer boeken op de markt die vrouwen kennis laten maken met deze wereld. Hieronder een aantal van mijn favoriete boeken!

boeken tips hormonen cyclus

Lara Briden - Grip op je cyclus

Ik ben zo blij dat dit boek eindelijk in het Nederlands is verschenen. Hij stond al eventjes op mijn lijstje, want deze dame die weet álles op het gebied van je hormonen en cyclus. Ik heb hem gelijk in mijn eigen mandje gegooid!

Bestel hem hier!

Alisa Vitti - In the Flo

Alisa Vitti is één van mijn favoriete auteurs als we het hebben over leven met je cyclus en de vrouwelijke hormonen. Ik ben groot fan van beide boeken. Het boek Flo Living is het boek met de meest praktische tips! Boek is alleen nog in het engels verkrijgbaar!

Bestel hem hier!

Claire Baker - 50 things you need to know about periods

Claire omschrijft in dit boek heel gemakkelijk hoe de vrouwelijke cyclus in elkaar steekt én geeft je praktische tips om ermee samen te gaan werken. Het is eenvoudig geschreven en een super leuk boekje om cadeau te doen! Ook dit boek is engelstalig.

Bestel hem hier!

Maisie Hill - De cyclus strategie

Deze Nederlandse versie van het boek van Maisie Hill is een hele mooie eerste kennismaking met de werking van jouw cyclus en de bijbehorende fases. Ze leert je de eerste stappen naar samenwerken met jouw hormonen om zo jouw klachten te verminderen.

 Bestel hem hier!

Alexandra Pope - Wild Power

Dit boek gaat een heel stuk dieper in, op de kracht die wij vrouwen van binnen bezitten. Iets minder direct en praktisch maar met een geweldige diepgang. Een boek dat je kunt blijven lezen. Helaas alleen het engels beschikbaar.

Bestel hem hier!

Vivian Reijs - herstel je hormonen in 30 dagen

Als je echt je hormonen direct wilt gaan aanpakken om ze weer goed in balans te krijgen, dan is dit boek een aanrader. Geeft niet direct heel veel uitleg over je cyclus en hoe daar mee samen te werken, maar wel over de bijbehorende hormonen!

 Bestel hem hier!