Baby Flow thee

Baby Flow Thee: natuurlijke hormoonbalans en vruchtbaarheid

In de wereld van natuurlijke gezondheid en welzijn zijn kruiden en planten al eeuwenlang een bron van genezing en ondersteuning voor ons lichaam. Na de lancering van Baby Flow thee (het zusje van Moon Flow thee) kreeg ik veel vragen, die ik in een podcastaflevering heb beantwoord. Beide theeën richten zich op de hormoonbalans van vrouwen, maar Baby Flow Thee legt de nadruk op vruchtbaarheid en ovulatie. In dit artikel ga ik dieper in op de kenmerken, ingrediënten en voordelen van deze thee, óók als je geen kinderwens hebt.

Baby Flow Thee vs. Moon Flow Thee

Waar Moon Flow Thee zich vooral richt op het verminderen van PMS- en overgangsklachten door de lever te ondersteunen en spieren te ontspannen, stimuleert Baby Flow Thee juist de ovulatie en vergroot het de zwangerschapskans. Beide theesoorten bevatten kruiden die de hormoonbalans ondersteunen, maar Baby Flow Thee heeft specifieke ingrediënten die de baarmoederwand versterken, wat gunstig is voor de zwangerschap.

Als je beide theesoorten gaat combineren, krijgt je lichaam op reguliere basis kruiden binnen die haar zo goed ondersteunen. Indien je een kinderwens hebt, zijn je zwangerschapskansen dan groter.

Waarom Baby Flow Thee, zelfs zonder kinderwens?

Van het drinken van een kopje thee word je natuurlijk niet ineens zwanger! Baby Flow Thee biedt verschillende voordelen voor de algemene gezondheid van vrouwen. De ovulatie (eisprong) is meer dan alleen het vrijkomen van een eitje, en heeft positieve effecten op het vrouwelijk lichaam. Het bevordert een betere botdichtheid, beschermt tegen hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker, ondersteunt de schildklier, versterkt het immuunsysteem, bevordert spiergroei en heeft zelfs invloed op de gemoedstoestand. Ik ben daarom geen voorstander van de pil, omdat die ovulatie dan niet meer plaatsvindt. 

Ingrediënten Baby Flow Thee

  • Zilverkaars: Traditioneel gebruikt om menopauzeklachten te verminderen en vruchtbaarheidsproblemen aan te pakken. Het bevat fyto-oestrogenen, plantaardige versies van ons natuurlijke oestrogeen, die kunnen helpen bij schommelingen in hormoonniveaus. Uit onderzoek is gebleken dat zilverkaars de kans om zwanger te worden met 50% verhoogt.
  • Rode klaver: Ondersteunt de algemene hormoonbalans en verlicht menstruatiekrampen. Het is rijk aan vitamines B1, B3 en C, evenals diverse mineralen die belangrijk zijn voor vrouwen met een kinderwens.
  • Brandnetel: Een voedzaam kruid dat rijk is aan vitamines en mineralen en helpt bij de doorbloeding. Ook werkt een brandnetel ontstekingsremmend en bloedzuiverend, en is het vocht afdrijvend, wat handig is als je (te) veel vocht vasthoudt.
  • Dong Quai (Engelwortel): Een essentieel kruid in de Chinese geneeskunde, vaak “het kruid voor vrouwen” genoemd. Engelwortel draagt bij aan een goede doorbloeding, waar door je minder last hebt van krampen, en geen ijskoude vingers of voeten meer hebt.
  • Passiebloemkruid: Helpen ontspannen, kalmeren, angstige gedachten aan de kant. Vaak kan een optimale ovulatie verstoord raken door te veel stress en te weinig ontspanning, maar passiebloemkruid helpt daarbij.

Hoe smaakt de Baby Flow Thee?

Naast bovenstaande kruiden krijgt de thee haar smaak door onder andere munt, gember, granaatappel en gojibessen. Smaken verschillen, dus probeer de thee vooral zelf, maar ik zal een poging doen om de smaak te omschrijven. De thee heeft een wat frisse smaak door de munt, en daarbij een wat aardsere smaak dan de Moon Flow Thee, want daar zit een klein bittertje in. Zelfs als je net als ik geen (peper)muntliefhebber bent, zou je weleens verrast kunnen worden. Twijfel je? Geen zorgen, je kunt altijd een sample aanvragen om het zelf te proberen. Ik heb alleen nog maar enthousiaste reviews mogen ontvangen van vrouwen die je voorgingen!

Wanneer welke thee drinken?

Je kunt de Baby Flow Thee het beste drinken van dag 4 van je cyclus, tot aan je ovulatie. Als je niet precies weet wanneer je ovuleert, kun je het beste dag 4 tot en met 14 aanhouden. Op alle andere dagen (dus dag 15 tot en met dag 3) drink je de Moon Flow Thee. Het is het beste om hem op een lege maag te drinken. Begin en eindig je dag bijvoorbeeld met een kopje, dan zit je altijd goed. Bovendien kunnen de kruiden dan ’s nachts hun werk doen.

Met dit cycluspakket haal je zowel de Baby als de Moon Flow Thee in huis voor een voordelige prijs.

Als je zwanger bent, kun je beter stoppen met het drinken van de thee. Na de bevalling kun je ze weer gerust drinken voor een gezonde hormoonbalans.

Mocht je nog vragen hebben over de Moon Flow of Baby Flow thee, stuur me dan vooral een berichtje! Ik hoor het ook graag als je de thee al geprobeerd hebt. Je maakt me onwijs blij met een review in de webshop!

Wat me al helemaal geweldig lijkt, is om een geboortekaartje van je te ontvangen, als de Baby Flow Thee je heeft geholpen bij het zwanger worden. Wie weet heb ik over een tijdje een muur vol hangen met jullie geboortekaartjes!

Liefs,

Kirsten

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle