Hoe het gebruik van een cyclustracker meer inzicht geeft in jouw cyclus

Toen ik iets meer dan een jaar geleden, na 10 jaar pilgebruik, met hormonale anticonceptiepil stopte ging ik op onderzoek uit naar welke andere opties er waren. Ik zocht een hormoonvrije optie omdat mijn lichaam niet goed tegen kunstmatige hormonen kan.

Al snel werd mijn interesse gewekt door het begrip cyclus tracking device. Er ging een wereld voor mij open en na wat vergelijkingen kwam ik uit bij de Daysy. Een klein, wit, modern apparaat met een knop in het midden en met als uiteinde een sensor.

Bron: www.daysy.nl

Hoe werkt de Daysy?

Met de Daysy meet je elke dag jouw basale lichaamstemperatuur op onder je tong, dit doe je wanneer je net wakker bent. De Daysy is erg geschikt als je bijvoorbeeld onregelmatige diensten draait want je hoeft maar 3 uur geslapen te hebben voor een correcte meting.

Vervolgens na ongeveer anderhalve minuut meten hoor je beep-beep en toont de Daysy een kleur. Deze kleur geeft aan wat jouw vruchtbaarheidsstatus is die dag:

Groen – Onvruchtbaar
Oranje – Leerfase (mogelijk vruchtbaar)
Rood – Vruchtbaar
Rood knipperend – Voorspelling eisprong
Paars knipperend – Voorspelling menstruatie
Groen, rood en oranje knipperend – Mogelijk zwanger
Groen, rood en oranje – Zeer waarschijnlijk zwanger

Zoals je ziet geeft de Daysy veel informatie over jouw vruchtbaarheid, eisprong, menstruatie en voorspelt zelfs een mogelijke en zeer waarschijnlijke zwangerschap.

De Daysy app

Bij de Daysy zit een app, waar je de gemeten gegevens mee kunt synchroniseren. In de DaysyDay app kun je in de grafiek zien hoe jouw cyclus verloopt. Ook kun je notities toevoegen, aangeven of je gemeenschap hebt gehad, hoe je menstruatie verloopt en wat voor afscheiding je hebt.

Verder kun je een analyse inzien waarbij je het gemiddelde ziet van jouw cycluslengte, de dag dat je ovuleert en de lengte van jouw luteale fase en folliculaire fase.

Daysy

Gebruik bij (geen) kinderwens

Je kunt de Daysy gebruiken met en zonder kinderwens, dat maakt het apparaat multifunctioneel. Wist je dat de Daysy een nauwkeurigheid heeft van 99,4% en dus een Pearl Index van 0.6? Dit komt door het speciaal ontwikkelde interne algoritme wat rekening houdt met meetfouten en temperatuurschommelingen.

Mocht je zwanger willen worden dan heb je op de rode dagen meer kans omdat je dan vruchtbaar bent. Als je geen kinderwens hebt ben je op de groene dagen indicatief onvruchtbaar, echter geeft dit niet 100% garantie en kun je dit door het controleren van je afscheiding en de stand van je baarmoedermond voor jezelf bevestigen.

Mijn ervaring met de Daysy

Ik ben erg tevreden over de Daysy, ik heb na een jaar gebruik bijna geen oranje (leerfase) dagen meer. Ook klopt de voorspelling van mijn menstruatie elke maand, wat erg fijn is met het plannen van bijvoorbeeld een weekendje weg of een vakantie.

Ik vind het fijn dat je in de DaysyDay app per dag ook een notitie toe kunt voegen, ik omschrijf daarin dagelijks hoe ik mij mentaal, fysiek en lichamelijk voel. Zo weet ik in welk seizoen ik zit en wat ik eraan kan doen om mij (nog) beter te voelen.

Mocht je meer willen weten? Binnenkort nemen Kirsten en ik samen een podcast op over het gebruik van de Daysy en bespreken wij uitgebreid onze ervaringen over deze cyclustracker.

Bestel hem met €10 korting!

Of je hem nou wilt gebruiken als anticonceptie, voor je kinderwens of gewoon om inzicht te krijgen in jouw cyclus….voor alle drie opties adviseren wij de Daysy!

En als je nu een Daysy aanschaft inclusief pink of zwart opberghoesje, dan ontvang je met de code: komweertotrust direct €10,00 korting!

En misschien schrik je even van de aanschafprijs….maar deze investering gaat jaren lang mee! En vergeet niet dat jouw partner hier ook 50% aan mee zou moeten betalen, toch?

Laat je het ons weten of jij de Daysy al gebruikt of gaat gebruiken? Vinden we super leuk!

Liefs,
Celine

Deel deze post!

2 reacties op “Hoe het gebruik van een cyclustracker meer inzicht geeft in jouw cyclus”

  1. Pingback: Eet 2 paranoten per dag voor je hormonen! - Kom weer tot rust

  2. Pingback: Stoppen met de pil - na 10 jaar ben ik gestopt! - Kom weer tot rust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Celine

Celine Kuipers

Kattenvrouw, creatieveling, veganist en ondernemer.

Wordt blij van zelfontwikkeling, duikt graag in de wereld van de vrouwelijke cyclus. Leert elke dag iets nieuws, houdt van afwisseling en wandelt urenlang in de natuur.