natuurlijke nagellak

Het belang van natuurlijke nagellak

Heey geweldige vrouw, heb jij weleens nagedacht wat het effect is van alle cosmetische producten die jij dagelijks op je huid smeert? Helaas doet het ons meer kwaad dan goed. Dat is ook de reden dat ik het even met je wil hebben over natuurlijke producten en dan dit keer over natuurlijke nagellak!

Als PMS- & menstruatiecoach spreek ik dagelijks vrouwen die last hebben van PMS klachten zoals pijnlijke borsten, hevige menstruaties, het uitblijven van de menstruatie, migraines, buikkrampen en nog veel meer. We denken vaak dat dit normaal is en dat het ‘erbij hoort’ als vrouw, maar dat is zéker niet het geval en jouw verzorgingsproducten, waaronder jouw nagellak, dragen hier aan bij!

De meeste verzorgingsproducten bevatten stoffen die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn om goedkoper te produceren, producten langer houdbaar te maken of juist vloeibaar te maken. Hier is écht, maar dan ook écht niks natuurlijks aan. Stoffen zoals TPHP, parabenen, sulfaten (SLS/SLES), phenoxyethanol, aluminium, oxybenzon en meer.   

Een voorbeeld van één van die stoffen;
Uit onderzoek van Duke University en de Environmental Working Group (EWG) blijkt dat bijna de helft van alle nagellakken TPHP bevat. Deze stof zorgt er onder andere voor dat plastic hard wordt, maar wel flexibel blijft, daarom zit het vaak in nagellak. Binnen 14 uur na het opdoen van je nagellak is de hoeveelheid stof verzevenvoudigd in je lichaam en dat is zorgwekkend.

Een kleine hoeveelheid van deze stoffen kan ons lichaam prima verwerken zonder enige problemen. Waar we echter de afgelopen jaren tegenaan lopen, is dat we steeds grotere hoeveelheden binnenkrijgen. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam steeds meer xeno-oestrogenen bevat. En die maken het onze hormoonbalans heel moeilijk!

natuurlijke nagellak

Waarom je xeno-oestrogenen wilt vermijden

Ons lichaam maakt oestrogeen aan wat er onder andere voor zorgt dat je een eisprong hebt en is daarnaast verantwoordelijk voor nog véél meer processen. Alle chemische stoffen waar ik het over had, zorgen voor xeno-oestrogenen. Die hebben dezelfde werking in het lichaam als onze eigen oestrogenen, maar dan véél sterker én je lichaam heeft meer moeite om ze af te breken (als dat al lukt). Dit heeft tot gevolg dat je last kunt krijgen van oestrogeendominantie. En dat wil je niet!

Lees mijn blog over oestrogeendominantie, voor wat extra uitleg hoe het ontstaat en wat je er, behalve natuurlijke verzorgingsproducten, nog meer aan kunt doen!

Oestrogeendominantie zorgt namelijk voor een disbalans in jouw hormonen, wat vaak zorgt voor zwaardere en pijnlijke menstruaties, hormonale migraines, pijnlijke borsten, vermoeidheid, depressie, haarverlies, moodswings, vruchtbaarheidsklachten en recente onderzoeken laten zelfs zien dat het bijdraagt aan borstkanker……holy shit!

Tijd om over te stappen op natuurlijke producten en ik heb een super fijne natuurlijke nagellak gevonden voor je!

natuurlijke nagellak nailberry

Natuurlijke nagellak van Nailberry

Onlangs mocht ik kennismaken met de producten van Nailberry en testen of de nagellak écht zo geweldig is als iedereen me verteld. Ik heb gekozen voor de geweldige kleur ‘love you very matcha’ in combinatie met de hormoonvriendelijke nagellak remover!

Alle producten van Nailberry zijn vrij van stoffen zoals DBP (voorloper van TPHP), tolueen, formaldehyde en nog meer schadelijke stoffen. Het is een vegan en natuurlijke nagellak die zuurstof en water doorlatend, wat zorgt voor gezonde en sterke nagels.

Okeey, tijd om te testen!

Als ik iets écht vervelend vind van nagellak, is het wel de tijd dat je moet wachten tot het droog is. Ik heb vaak te weinig geduld en daardoor zien mijn nagels er nooit écht mooi uit. Na het aanbrengen van de eerste laag, was ik verbaasd hoe snel de nagellak al droog was. Zoveel sneller dan andere merken die ik ken. Ik was hier al super blij mee, maar nu blijkt dat het nóg sneller kan met de Dry & Dash druppels. Ik heb ze nog niet getest, maar ik hoor er goede verhalen over!

natuurlijke nagellak 2

Oké mijn nagels waren snel droog, maar hoe dekt de natuurlijke nagellak ook goed? Ik kan niet anders zeggen dan erg goed. Ik heb twee dunne lagen aangebracht en het zag er super uit! Het kwastje is mooi dun, lakt met gemak en de nagellak is niet te dik of klonterig. Top dus!

En als laatste…

Ik sta geregeld in de keuken, waar je vaak je handen moet wassen of even snel iets afspoelt onder de kraan. Dit zorgt er vaak voor dat mijn nagellak snel eraf gaat. Dus, dat was voor mij dus een extra test. Uiteraard laat de nagellak los als het vaak nat is en ook je nagels zullen iets zachter worden. Maar waar normaal gesproken mijn nagellak binnen 24 uur al niet meer perfect is, duurde het dit keer een paar dagen. Ondanks het water!

natuurlijke nagellak

Natuurlijke nagellakremover

Ik mocht ook nog de remover testen én misschien heb je weleens gehoord over remover met of juist zonder aceton. Aceton is een oplosmiddel wat ervoor zorgt dat jouw nagellak makkelijk van je nagels af gaat. Echter, is het voor je lichaam schadelijk. Pak je natuurlijke nagellak, dan krijg je de nagellak er ook gemakkelijker af, zeker met een natuurlijke remover! Dit is dus ook een hele fijne combinatie zodat jouw nagels én hormonen niet beschadigen, terwijl jij er op je best uit ziet.

Natuurlijke producten

Ik ben super blij om te zien dat er tegenwoordig steeds meer super fijne producten op de markt komen die niet schadelijk zijn voor ons lichaam. Echter, ik weet ook hoe moeilijk het soms ook is om te weten welke producten nou juist wél of niet goed voor je zijn. Dat is ook de reden waarom ik bijna al mijn producten haal bij Biocare Online. Hier vind je niet alleen de nagellak van Nailberry en de make-up van Inika, maar nog veel meer super producten die je veilig op je huid kan smeren.

Ben je dus nog op zoek naar vervangende producten? Ga daar zeker even kijken!

Gebruik jij al natuurlijke producten om je hormonen te ondersteunen, welke merken zijn jouw favoriet??

Laat het weten in de comments!

Liefs,
Kirsten

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle