menstruatieproducten

Menstruatie producten om vaker te gebruiken! Goedkoper én beter…

Dames,
Wist je dat je in je leven bijna €6.000,- kwijt bent aan niet-herbruikbare producten die je nodig hebt tijdens je menstruatie? Best veel toch? Wat nou als je dat bedrag vele malen kunt verkleinen én gelijk een stuk ‘groener’ bezig kunt zijn? Lijkt mij een win-win situatie. Daarom heb ik voor jullie aantal producten op een rij gezet, die je kunt hergebruiken maand, na maand, na maand!

Uiteraard zijn er héél veel soorten en varianten online te vinden, echter hieronder geef ik je een aantal voorbeelden van wat er is. Klik je op de link, kan je uiteraard gelijk bestellen, maar snuffel ook het internet eens af om te kijken wat er bij jou past!

Menstruatiecups
Misschien heb je het al geregeld voorbij zien komen, maar steeds meer vrouwen switchen naar menstruatiecups. En er zijn een aantal goede reden om dat te doen. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat je de cup enkel in de ochtend en in de avond hoeft te wisselen/schoonmaken. De rest van de dag hoef je dus helemaal nergens over na te denken. Daarnaast gaat een cup jaren mee, wat je enorm veel geld gaat schelen. En als laatste, maar misschien wel de belangrijkste; je kan je bloed zien. Oké ik snap dat dit voor sommige mensen wordt gezien als vies of smerig, maar jouw bloed kan je veel vertellen over je gezondheid en hormoonbalans. In een cup kan je de kleur goed zien (bij tampons of maandverband, verkleurt het snel bij het opnemen), en kan je dus checken of je gezond, helderrood bloed hebt.

Menstruatiecups zijn er in allerlei vormen en maten. Kijk dus wat bij jouw past en welke jij fijn vindt. Ik geef toe, het is even wennen in het begin met inbrengen, maar als ze eenmaal goed zitten. Dan is het echt heel fijn!

Pro tip: smeer een klein beetje glijmiddel op de cup, zodat je hem gemakkelijk in kunt brengen. Je zit namelijk in je droge fase waar je weinig slijm aanmaakt, wat het inbrengen van tampons en cups moeilijker kan maken!


(Herbruikbaar) maandverband
Nou dames, maandverband is er tegenwoordig in alle soorten en maten. Echter, nu heb je ook maandverband dat je maand na maand kunt gebruiken. Scheelt je geld en is vele malen beter voor het milieu! Persoonlijk ga ik ook altijd héél erg goed op alle leuke designs en opties. Welke is jouw favoriet?

Bamboo maandverband, meerdere kleuren

Zwart en klassiek

Flamingo period party!

 

Menstruatie ondergoed
Als laatste wil je nog kennis laten maken met menstruatie ondergoed. Deze broekjes, slipjes, hipsters hebben allemaal een speciale laag erin zitten die jouw bloedverlies opvangt. Ze zijn te verkrijgen in verschillende sterktes en soorten en maten. Na gebruik was je het broekje en klaar! In Nederland zijn er steeds meer bedrijven die dit aanbieden. Er bestaat zelfs period zwemkleding.

Mijn twee favoriete merken? #nospon
@Lotties period underwear
@Cheeky pants

Menstruatie badpak @lotties

Cheeky pants

Zoals je ziet zijn er héél veel mogelijkheden om te kiezen voor een beter milieu én meer liefde voor je lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat tampons de bloedstroom uit je lichaam tegen houden wat krampen kan veroorzaken? En wist je dat die tampons ook bleek bevatten? Dat wil je liever niet in je lichaam toch?

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om elke maand geld over te houden. Geld dat jij kan besteden aan dingen waar jij blij van wordt!

Hoe dan ook, de keuze is geheel aan jou!
Ik ben benieuwd, heb jij nog andere leuke artikelen als tip?

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle