voeding voor je hormonene

Voeding voor je hormonen

Je kan specifieke voeding eten voor je hormonen, deze voeding kan jouw cyclus per seizoen ondersteunen. In mijn cursus Flow Food gaan we hier dieper op in, maar het belangrijkste is dat de voeding die jij binnen krijgt, jouw lichaam ondersteunt. Koop zo weinig mogelijk uit pakjes, zakjes en potjes. Ga voor de voedzame, verse producten.

Wanneer je weet hoe je lichaam werkt in combinatie met voeding kan je daar beter op inspelen. Hormonen hebben namelijk invloed op ons hongergevoel, spijsvertering en op de manier waarop ons lichaam suikers verwerkt. 

3 Tips om je hormonen met voeding te ondersteunen

  1. Het is normaal om meer trek te hebben na je ovulatie, zeker de week voor je menstruatie. Jouw lichaam heeft op dat moment meer energie nodig uit voeding waardoor je ook sneller trek zult hebben. Herken jij dit? Zorg dat die voedzame gezonde maaltijden iets groter zijn waardoor je goed vol zit.

  2. Jouw vertering is de week voor je menstruatie minder goed. Dat kan nog erger worden als je een disbalans hebt in je hormonen, en dat kan weer zorgen voor constipatie of een opgeblazen gevoel. Eet voornamelijk rauwe voeding vóór je ovulatie (dus lente en begin zomer) en ga daarna voor de gekookte, gestoomde of gebakken versies tot en met je menstruatie.

  3. De week vóór je menstruatie verwerkt je lichaam suikers niet zo efficient als anders. Probeer echt je best te doen om de geraffineerde suikers te vermijden. Als je ze toch eet, doe dat dan vóór je ovulatie!

Dus, als je vóór je menstruatie meer trek hebt, eet dan iets meer, je hebt het nodig. Eet de week vóór je menstruatie minder rauwe producten en let op met suikers.

Uiteraard zijn er nog véél meer tips! Lees bijvoorbeeld over de 3 groenten die je cyclus goed kunnen ondersteunen.
 
Ik deel ook veel tips in mijn podcast, deze kan je beluisteren via onder andere Spotify en Apple Podcast. Ook deel ik veel tips en ervaringen op mijn Instagram.

In mijn cursus leven met je flow leer ik je alles wat je moet weten over voeding voor je hormonen, je energielevel, gedachten en gevoelens, moodswings en eetbuien en nog veel meer!

Liefs,

Kirsten

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle