Wat is ‘leven met je flow’ nou eigenlijk?

Als je mij volgt of hier geregeld een bezoekje komt brengen, dan weet je dat ik vaak praat over het leven met je flow. Sterker nog, mijn eigen online cursus heet zo! Echter, snap ik ook dat er mensen zijn die zich afvragen wat ik daar nou precies mee bedoel. Daarom deze post!

Leven met je flow is eigenlijk mijn versie van leven met je vrouwelijke cyclus. Die cyclus ook wel je hormonale- of menstruele cyclus genoemd heeft ontzettend veel invloed op ons dagelijkse gevoel, humeur, slaap, energie niveau en nog veel meer. En ik zal je vertellen, waarom het zo belangrijk is om samen te werken met die cyclus!

Een aantal jaar terug merkte ik aan mezelf, dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Ik was veel op zoek naar ‘wie ben ik nou echt’ en ik was vaak verward en twijfelde aan van alles. Ik sportte veel en at gezond, maar bereikte nooit wat ik wilde én ik werd gek van slapeloze nachten en ‘vage klachten’ vanuit mijn lichaam. Iets waar ik de rest van mijn leven niet mee verder wilde.

Ik begreep maar niet waarom ik op sommige dagen eetbuien had en soms pas om 14:00 ‘s middags erachter kwam dat ik enkel ontbijt op had en nog niet eens trek kreeg. Ik snapte ook niet waarom de ene dag in de sportschool ik onoverwinnelijk was en de de keer daarna, amper een gewicht omhoog kreeg. En hoe kon het dat ik soms gewoon echt geen zin had om andere mensen te zien, terwijl twee weken daarvoor ik nog super gezellig met ze een weekend weg was geweest. Ik voelde me zo onaardig en verward! Frustratie all over the place!

Toen kwam de wondere wereld van ‘leven met je flow’ op mijn pad en er vielen zo ongelofelijk veel puzzelstukjes op hun plek. Ik ontdekte hoeveel invloed mijn hormonen hadden op mijn leven en ik begreep mezelf opeens zoveel beter! Nog elke dag, ben ik hier zo ontzettend dankbaar voor. Opeens snapte ik waar de eetbuien vandaan kwamen en hoe ik ze kan voorkomen. Ik begreep opeens waarom die sportschool soms helemaal niet lekker liep en ik vond mezelf niet meer zo’n slechte vrienden als ik even geen zin had om af te spreken. Alles was opeens te verklaren…..en daardoor kon ik het ook accepteren en omarmen!

Hoe meer ik hierover ging vertellen, hoe vaker ik erachter kwam hoe weinig vrouwen eigenlijk toegang hebben tot deze informatie. Echt belachelijk en dus besloot ik daar iets in te gaan veranderen. Tijd om de biologie les die we hadden moeten krijgen, te gaan geven! Daarom vandaag in een notendop wat het precies inhoudt.

Als we het hebben over leven met je flow dan hebben we het over een stukje bewustwording van jouw cyclus. Als eerste is het handig om te ontdekken uit welke verschillende fases jouw cyclus bestaat (zoals de afbeelding hierboven).

Als je dat eenmaal weet dan kan je aan de hand van het tracken van jouw cyclus, voor jezelf gaan bijhouden hoe de verschillende fases van invloed zijn voor jouw. Bijvoorbeeld; bij dag #14 heb je veel energie en spreek je graag met mensen af. Of op dag #1 ben je liever thuis op de bank met een kopje thee. Door dit een tijd te doen, ga je patronen herkennen voor jezelf, waardoor je jouw agenda al veel gerichter in kunt delen. Wil je hier alvast mee beginnen? Ga dan naar de homepage van mijn site, scroll naar beneden en schrijf je gratis is voor de masterclass ‘track jouw flow’.

Als je die basis stappen onder de knie hebt….dan is het tijd voor meer verdieping. Leven met je flow betekent ook bewuste voedingskeuzes maken bij het seizoen waarin je bent. Je sporten afstemmen op je energie niveau. Tijd maken voor jezelf wanneer het nodig is én ook op je werk kan je gaan spelen met je cyclus. Voor elke fase zijn er verschillende tips & tricks die samen ervoor zorgen dat de ‘vage klachten’ ook wel PMS klachten verdwijnen. Die ervoor zorgen dat je geen pijn meer ervaart tijdens je menstruatie maar rust. En die ervoor zorgen dat jij veel vrolijker, energieker en vrijer door het leven gaat!

Want ik weet hoe het is om op te staan en gelijk weer terug je bed in te willen duiken.

Ik weet hoe het voelt om een laag libido te hebben en jezelf ervan de schuld te geven

Ik weet hoe je aan jezelf kunt twijfelen in sommige periodes en er even niks meer van snapt!

Ik heb het allemaal meegemaakt en heel eerlijk, soms heb ik dat nog steeds weleens. Maar negen van de tien keer kan ik inmiddels achterhalen waar het door komt én weet ik wat ik er nu aan kan doen om we weer goed te voelen!

Leven met je flow is echt een stuk zelfliefde voor elke vrouw!

Daarom nodig ik je van harte uit om samen met alle andere prachtige vrouwen mee te doen met mijn online cursus ‘leven met je flow’. We starten 19 oktober met een nieuwe ronde en ik kan niet wachten om alle kennis aan jou over te dragen. Zodat ook jij, de kracht ontdekt van jouw vrouwelijke cyclus en daarmee kunt gaan werken voor een vrijer, energieker en liefdevoller leven!

Zie ik je daar?

Liefs,

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle

Download het gratis e-book

10 tips voor een ontspannen menstruatie!

Ben je ook zo klaar met PMS klachten die elke maand weer voorbij komen?

I got you babe!

Speciaal voor jou mijn 10 beste tips om de klachten te verminderen en heerlijk ontspannen door jouw menstruatie heen te komen!

Je ontvangt hem binnen een paar minuten in je mailbox!
Check je spam, mocht je hem niet zien 😉