Essentiële oliën

Essentiële oliën, hebben mijn leven veranderd! Ja dit klinkt misschien overdreven, maar het is echt waar. Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking ben gekomen met de oliën, ben ik verkocht. Sindsdien deel ik mijn liefde met iedereen om mij heen zodat ook zij de magie van deze flesjes kunnen ervaren en daarmee hun levens kunnen verbeteren. 

Wat zijn essentiële oliën?
Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, zijn vluchtige aromatische bestandsdelen die uit bomen en planten worden gehaald. In de wortels, bloemen, zaden, schors en andere plekken zitten deze verstopt. Middels stoomdestillatie of koud persen kunnen we hier geweldige pure en zeer krachtige oliën van maken.

Terwijl vluchtige aromatische bestanddelen snel door de lucht bewegen, ruik je de geur zodra de bestanddelen worden opgevangen door de sensoren in de hersenen. Met meer dan 3.000 verschillende ontdekte vluchtige aromatische bestanddelen tot nu toe is het belangrijk om te weten dat deze bestanddelen de voordelen, het aroma en de aard van elke essentiële oliën voor een groot deel bepalen. Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen.

Hoe kan je essentiële oliën gebruiken?

Vraag gratis samples aan en vind de perfecte match

Stuur mij een mailtje met de geuren die jij graag wilt uitproberen en vind JOUW perfecte olie.

Waarom zou je essentiële oliën gebruiken?

Deze prachtige oliën zijn goed voor heel veel toepassingen in je leven! Één van de dingen die ze doen is het beïnvloeden of versterken van je emoties. Via aromatherapie kan je de reactie in je brein op een positieve manier beïnvloeden en zo je reactie op bepaalde prikkels. Ben je bijvoorbeeld gestressed? Dan kunnen de chemicaliën die vrij komen bij de olie direct jouw brein en lichaam kalmeren. Hoe geweldig is het dat je op deze manier altijd direct invloed hebt op je emotie en gevoelens? Zo zorgt pepermunt altijd voor focus, verkwikken citrus oliën je zodra je ze ruikt en zorgt lavendel ervoor dat je weer helemaal zen kunt worden.

Daarnaast zijn ze ook super voor je algehele gezondheid. De ene olie is anti bacterieel, een ander is schimmeldodend, de volgende olie ondersteunt je spijsvertering en sommige combinaties laten wratten verdwijnen als sneeuw voor de zon! Speciale blends van oliën zijn ontwikkeld voor het beste resultaat bij elk probleem met je lichaam. Geweldig toch? De moleculen van een essentiële olie die puur en onverdund is dringen snel door je huid zodat je lichaam maximaal voordeel kan halen uit de waarde van de essentiële olie. Ook wordt essentiële olie herkend door het lichaam en worden zelfs toegelaten in de cellen, de moleculen zijn zo klein dat ze zelfs door de bloed hersenbarrière kunnen dringen.

Ook je hormonen kunnen profiteren van de oliën. Hormonen sturen stoffen uit naar de cellen in je lichaam die vervolgens in actie komen. Zij staan in verbinding met je hele lichaam en worden beïnvloedt door alles wat je aan je lichaam toevoegt. Denk aan eten, cosmetica, lotions etc. Voedt jij je lichaam met toxische stoffen, heeft dat direct invloed op je hormoon balans (zeker bij vrouwen). Voedt je het met pure ingrediënten die je lijf kent en kan verwerken, dan verbetert het juist jouw hormoonbalans. Doordat de oliën pure producten zijn die goed opgenomen door je lijf, zorgen ze ervoor dat de balans herstelt wordt.

Het leuke van de oliën is dat je ze naast je gezondheid en emoties ook kunt gebruiken voor DIY producten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte muggenspray, geurkaarsen, haarspray, bodybutter, schoonmaakmiddel, drogerdoekjes en nog véél en véél meer! Tevens zijn er vele oliën die je kunt gebruiken in je eten en drinken. Zo kan één kleine druppel oregano je pastasaus een geweldige boost geven en maakt een druppel bergamot in je thee een wereld van verschil. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Reviews rollers & sprays

Kirsten haar rollers zijn fantastisch. Ruiken zo lekker en brengen net dat extra hulp bij stress momentje of wanneer je moeite hebt met focussen.

Echt een aanrader!

Stephanie Regan

Mijn zoontje vraagt inmiddels zelf om de (stoere ridder)spray en valt er elke avond ontspannen mee in slaap.Het liefste sprayen we het op zijn knuffel! Hij zegt zelf dat hij zich er rustiger erdoor voelt. Super dus!

Chantal

Rollers & Sprays

Een super fijne manier om bekend te raken met de oliën en om ze gelijk te gebruiken is via een rollerflesje of een spray! In een rollerflesje zit olie die gemengd is met gefractioneerde kokosolie (of een andere natuurlijke olie) die je direct op de huid kunt gebruiken. Verschillende oliën hebben verschillende effecten op jouw humeur, emoties en energie!

Een spray is perfect om in te zetten om geheel tot rust te komen. De sprays die ik heb ontwikkeld worden veel gebruikt door ouders met kinderen als slaapspray. Even twee keer sprayen op het kussen of op de favoriete knuffel voor het slapen gaan, en ze vallen als een roosje in slaap. Uiteraard zijn de sprays ook op andere momenten te gebruiken of juist als linnenspray voor jezelf.

Zowel de rollers als de sprays kan je terugvinden in de webshop. Staat jouw ideale combinatie er niet tussen? Laat het me dan weten, dan maak ik die speciaal voor jou! De hele collectie kan je terugvinden en direct bestellen in de webshop of onderaan deze pagina!

Ontdek de magie zelf!

Ben je benieuwd wat de olie voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dan help ik je op weg met een aantal samples, uitleg en met heel veel inspiratie om meer natuurlijke producten in jouw leven te gebruiken.

Producten in mijn webshop

Gratis mini-cursus Track jouw flow!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot de cursus! Inclusief uitleg over je cyclus, jouw eigen cyclus tracker en mijn mini e-book!