Persoonlijk – een pretpark bezoeken, dat zijn héél véél prikkels op een dag!

Het is alweer even geleden maar toch wil ik mijn ervaring nog graag met jullie delen. Een aantal weken terug had ik samen met een vriendin en leuk meiden weekend georganiseerd. In het mooie Drenthe, in een geweldige tent waar je naar de sterren kunt staren en met activiteiten als wake boarden en alpaca’s knuffelen. Helemaal zin in! Helaas gooide het weer roet in het eten. Niet alleen zou het dat weekend non-stop gaan regenen, maar er was ook flinke onweer voorspelt. Aangezien we het jaar daarvoor ook veel regen gedurende het weekend hadden, hebben we last-minute besloten om de plannen te wijzigen. Let’s go to DISNEY!!

Ik ben gek op parken zoals de Efteling, Walibi en zeker ook Disney! Ik had er dan ook onwijs veel zin in. De hele zaterdag lekker rondwandelen, met goede vriendinnen en een zonnetje in Disney Land Parijs! Whoooohoooo….

Eenmaal in het park besefte ik me weer waarom ik deze activiteiten super vind, maar niet al te vaak doe. MENSEN! Heel veel mensen. Overal, waar je keek, hordes mensen. Nu hoor ik je denken ‘jaaa duh Kir, het is Disney, is altijd druk’. I know i know, maar door al mijn enthousiasme had ik daar dit keer geen seconde bij stil gestaan.

Elk jaar ga ik naar de Efteling (jeugdsentiment) and I love it. Echter doe ik dit altijd op een doordeweekse dag, buiten de vakanties. Dan sta je namelijk niet in de rij. Kan je gelijk naar de wc indien gewenst en struikel je niet over de mensen. Eenmaal in Disney schrok ik dus enorm! Stom, niet aan gedacht dat het natuurlijk gewoon weekend is en voor veel mensen dit ook echt een uitje is van een heel weekend lang. Hoe ga ik dit overleven? Alle geluiden, attracties, lichtjes en het wandelen zijn voor mij altijd al vermoeiend en nu komt daar uren wachten in de rij bij. Ik hoorde mijn gedachten alweer gaan ‘Waarom vond je dit een goed idee Kir?’

Ik zal je eerlijk zeggen, normaal gesproken zou ik hier gelijk humeurig van worden en het idee krijgen van ‘laat maar zitten’. Echter dit keer niet! Ik geloof oprecht dat ik de afgelopen maanden mijn mindset zó heb getraind, dat ik veel positiever denk dan dat ik vroeger deed. Ik ben weerbaarder en blijf dichter bij mezelf. Ik waardeer de dingen die me op dat moment gelukkig maken en focus daarop in plaats van de wat mindere aspecten.

Bij de lange rijen voor de attractie dacht ik niet ‘help!’ maar juist ‘dan hebben we goed de tijd om bij te kletsen’. Bij alle mensen om me heen dacht ik (op een enkele keer na) niet ‘aaah zoveel mensen ik moet hier weg’. Nee dit keer dacht ik ‘moet je eens kijken hoe ontzettend veel lol die mensen hier hebben en genieten!’

Whooeehooeee is dat even een mindset shift van mij!

Uiteraard kreeg ik het geregeld even benauwd en er was écht wel een moment dat ik dacht ‘ga allemaal aan de kant!’ Al met al ik verbaasde mezelf. Sterker nog ik was echt trots dat ik deze gehele dag kalm en lachend door ben gekomen.

En op de momenten dat ik toch lichtelijk in paniek raakte? Wat voor mij dan het beste helpt is even drie keer diep ademhalen en rustig uit ademen. Focussen op iets waar ik dankbaar voor ben op dat moment en dan een glimlach opzetten. Voel ik me direct beter!

Tuurlijk was ik wel even minder gezellig toen het nog 45 minuten duurde voordat we een slap frietje kregen….sorry dames, maar ik was gewoon #hangryIk bedoel, ik moet toch eten en dat moet niet te lang duren. Echter buiten dat, top dag!

Zó blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en niet in de tent ben gaan zitten, maar heb gekozen voor iets wat ik echt graag wilde doen. En extra dankbaar dat mijn lieve vriendinnetjes mee wilden in mijn last-minute plan!

Binnenkort een blog over mijn tips voor die mindset verandering van mij!

-xxx- keep breathing!

PS…wil je geen blog missen? Volg me dan ook via facebook of via instagram!

Wat je ook leuk kan vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *