Essentiële Oliën – magie in een flesje!

Essentiële oliën

Essentiële oliën, hebben mijn leven veranderd! Jaaa dit klinkt misschien overdreven, maar het is echt waar. Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking ben gekomen met de oliën, was ik verkocht. Sindsdien deel ik mijn liefde met iedereen om mij heen zodat ook zij de magie van deze flesjes kunnen ervaren en daarmee hun levens kunnen verbeteren. Vandaag daarom even de 101 van essentiële oliën voor jullie op een rijtje. Want ik deel waar ik de oliën voor gebruik, maar wat zijn het eigenlijk en wat kunnen ze voor jou doen?​

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, zijn vluchtige aromatische bestandsdelen die uit bomen en planten worden gehaald. In de wortels, bloemen, zaden, schors en andere plekken zitten deze verstopt. Middels stoomdestillatie of koud persen kunnen we hier geweldige pure en zeer krachtige oliën van maken.

doterra

​Terwijl vluchtige aromatische bestanddelen snel door de lucht bewegen, ruik je de geur zodra de bestanddelen worden opgevangen door de sensoren in de hersenen. Met meer dan 3.000 verschillende ontdekte vluchtige aromatische bestanddelen tot nu toe is het belangrijk om te weten dat deze bestanddelen de voordelen, het aroma en de aard van elke essentiële oliën voor een groot deel bepalen. Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen.​

Hoe kan je ze gebruiken?

aromatisch gebruik
topisch gebruik
inwendig gebruik

​​​​​​​​​Let op: Bij het gebruik van essentiële oliën is het van belang dat je zeker weet dat de oliën 100% natuurlijk en puur zijn. Check daarom altijd het label of kies voor doTERRA, daarvan kan ik je verzekeren dat ze puur zijn en aan vele kwaliteitseisen worden voldoen.

Waarom zou je essentiëleoliën gebruiken?

Deze prachtige oliën zijn goed voor heel veel toepassingen in je leven! Één van de dingen die ze doen is het beïnvloeden of versterken van je emoties. Via aromatherapie kan je de reactie in je brein op een positieve manier beïnvloeden en zo je reactie op bepaalde prikkels. Ben je bijvoorbeeld gestressed? Dan kunnen de chemicaliën die vrij komen bij de olie direct jouw brein en lichaam kalmeren. Hoe geweldig is het dat je op deze manier altijd direct invloed hebt op je emotie en gevoelens? Zo zorgt pepermunt altijd voor focus, verkwikken citrus oliën je zodra je ze ruikt en zorgt lavendel ervoor dat je weer helemaal zen kunt worden.

Daarnaast zijn ze ook super voor je algehele gezondheid. De ene olie is anti bacterieel, een ander is schimmeldodend, de volgende olie ondersteunt je spijsvertering en sommige combinaties laten wratten verdwijnen als sneeuw voor de zon! Speciale blends van oliën zijn ontwikkeld voor het beste resultaat bij elk probleem met je lichaam. Geweldig toch? De moleculen van een essentiële olie die puur en onverdund is dringen snel door je huid zodat je lichaam maximaal voordeel kan halen uit de waarde van de essentiële olie. Ook wordt essentiële olie herkend door het lichaam en worden zelfs toegelaten in de cellen, de moleculen zijn zo klein dat ze zelfs door de bloed hersenbarrière kunnen dringen.

Ook je hormonen kunnen profiteren van de oliën. Hormonen sturen stoffen uit naar de cellen in je lichaam die vervolgens in actie komen. Zij staan in verbinding met je hele lichaam en worden beïnvloedt door alles wat je aan je lichaam toevoegt. Denk aan eten, cosmetica, lotions etc. Voedt jij je lichaam met toxische stoffen, heeft dat direct invloed op je hormoon balans (zeker bij vrouwen). Voedt je het met pure ingrediënten die je lijf kent en kan verwerken, dan verbetert het juist jouw hormoonbalans. Doordat de oliën pure producten zijn die goed opgenomen door je lijf, zorgen ze ervoor dat de balans herstelt wordt.

cleaner

​Het leuke van de oliën is dat je ze naast je gezondheid en emoties ook kunt gebruiken voor DIY producten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte muggenspray, geurkaarsen, haarspray, bodybutter, schoonmaakmiddel, drogerdoekjes en nog véél en véél meer! Tevens zijn er vele oliën die je kunt gebruiken in je eten en drinken. Zo kan één kleine druppel oregano je pastasaus een geweldige boost geven en maakt een druppel bergamot in je thee een wereld van verschil. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Rollerflesjes

Een super fijne manier om bekend te raken met de oliën en om ze gelijk te gebruiken is via een rollerflesje! In het flesje zit olie die gemengd is met gefractioneerde kokosolie (of een andere natuurlijke olie) die je direct op de huid kunt gebruiken. Ik gebruik deze heel veel en heb daarom ook besloten een selectie te maken van mijn favoriete rollers. De hele collectie kan je terugvinden en direct bestellen in de webshop!​

olien

Wil je meer weten?

Ik kan nog uren doorgaan over deze pareltjes maar het beste is om het zelf te ervaren! Daarom stuur ik je met liefde een sample op of kan je een rollerflesje bij mij bestellen om zelf de magie te ervaren! Neem contact met mij op via de mail of social media en dan kunnen we samen kijken hoe essentiële oliën jouw leven kunnen verrijken!​

Heel veel liefs,

Kirsten

Wat je ook leuk kan vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *