Mindset – Tips om het beste uit de quarantaine tijd te halen!

Zo de eerste week van thuis zitten is alweer voorbij. En, wordt je al een beetje gek? Zijn de eerste klusjes gedaan en weet je nu niet zo goed meer wat je kunt gaan doen? Ik ga je erbij helpen!

Vandaag heb ik een overzichtje gemaakt met opties die je de komende tijd kunt gaan doen als je thuis moet zitten. Uiteraard zitten er wat standaard dingen bij, maar hopelijk ook een paar nieuwe ideeën waar je mee aan de slag kunt. Alles om lekker te blijven ontspannen in deze spannende tijden!

1. Leer een nieuwe taal

Een taal leren is iets wat we altijd op school moesten. Kan zijn dat je talen van toen wat zijn weggezakt of dat je het leuk vindt om een nieuwe taal te leren. Dat kan nu vanuit je luie stoel in quarantaine. Neem bijvoorbeeld de app Duolingo. Je kunt hier kiezen uit alle talen die je maar wilt en er gratis mee aan de slag. Pak een half uurtje per dag en je gaat enorm vooruit!

2. Maak een dankbaarheidsboekje

Als het wat minder goed gaat met jezelf, mensen om je heen of de rest van de wereld kan het gebeuren dat het je zo raakt dat je er een beetje depressief van raakt. Niet gek, daar heeft iedereen last van. Iets wat dan kan helpen is elke dag opschrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn van de zon die buiten schijnt, je familie, je gezondheid, mooie herinneringen, de rust thuis…..noem maar op! Schrijf er dagelijks 10 op en blader die geregeld door.

3. Teken opdrachten

Veel mensen hebben ergens wel potloden, stiften of verf in huis liggen. Echter, wat ga je daar nou mee doen? Sommige mensen zullen een kleurboek hebben of daadwerkelijk kunnen schilderen…..maar dat kan jij ook leren! Daarom twee opties om eens uit te proberen: – Geef jezelf een tekenopdracht. Stel je geeft jezelf de opdracht om een magnolia boom te tekenen. Ga op zoek naar een plaatje van zo’n boom en start met het tekenen ervan. Je zult zien, dit gaat vaak beter dan je denkt! – Zoek op youtube naar creatieve mensen die je helpen om prachtige dingen te maken. Zoek iets uit wat je kunt doen met de materialen die je in huis hebt en ga aan de slag. Een aantal mensen die ik graag volg zijn Amanda Rachlee, Creachick, & Yassart

4. Online cursussen volgen

Momenteel zijn er zoveel mensen die online cursussen aanbieden en in verband met corona ook vaak met een leuke korting. Dus altijd al iets nieuws willen leren of wil je ergens meer over weten? Dit is het moment. Denk aan fotografie, tekenskills, thuis sporten, belggen op de beurs, online marketing, het opzetten van een eigen bedrijf, meditatie, vloggen, bloggen…alles kan! Een groot favoriet van mij op het vlak persoonlijke ontwikkeling is C_Academy.

5. Organiseer

Nu we thuis zitten zijn er vaak nog genoeg dingen die we kunnen doen in en rondom het huis. Alles weer even organiseren, sorteren en groeperen kan je gelijk weer wat ademruimte en rust in je hoofd brengen. Hieronder een aantal voorbeelden! – Doe je administratie (post, belasting, facturen, uitnodigingen etc) – Marie Kondo je huis (er worden grappen over gemaakt, maar geloof me dit systeem werkt zó fijn). Start met je kledingkast en denk dan ook aan de keukenkastje, boekenkasten, voorraad kasten, schuur en garage. – Begin met de lente schoonmaak, alles even lekker schoonmaken – Klusjes die je uit blijft stellen. Moest je nog iets maken, afplakken, schoonmaken, opnieuw inrichten? Doe het!

6. Lees een boek

Mensen zeggen altijd dat een boek lezen zo ontspannend werkt, echter bewaren we die momenten vaak voor op vakantie. Nu heb je tijd, pak een boek! Of het nu een thriller, een zelfontwikkelingsboek of juist een sprookje is, ga het lezen. Heb je een e-reader? Via kobo kan je een abonnement afsluiten en onbeperkt boeken lezen. Eerste maand is gratis, dus sluit hem af en start gelijk!

7. Schrijf een kaartje

Speciaal voor alle opa’s en oma’s die alleen zitten. Voor alle hardwerkende mensen die toch naar hun werk moeten om alles draaiende te houden. Naar alle jarige mensen die het thuis moeten vieren. Heel gemakkelijk online te doen en zeker weten dat je iemands dag een beetje beter maakt!

8. Fotoboeken maken

We hebben allemaal nog wel een map met vakantie foto’s waar we ooit een mooi fotoboek van wilden maken. Maak hem gewoon nu! Geen idee hoe? Via bijvoorbeeld Albelli kan je het boek helemaal zelf samenstellen, maar je kan het ook laten doen. Geen excuus meer dus!

9. Geniet van de natuur rondom je huis

Het is prachtig weer, de vogeltjes gaan gewoon door en de natuur komt tot leven. Neem elke dag een momentje om er even extra van te genieten. Kijk naar de natuur rondom je huis en ervaar hoeveel er eigenlijk is.

10. Neem tijd om in jezelf te keren

Mediteren kan je helpen om rustiger te worden, om je hoofd leeg te maken maar ook om tot inzichten te komen. Neem eens een half uur de tijd om even naar binnen te keren. Wat voel ik nou echt? Ben ik gespannen, bang of juist enthousiast over iets? Past mijn baan nog bij mij? Als ik nu alles kon doen wat ik zou willen, wat zou dat dan zijn? Er zijn voldoende apps aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Persoonlijk gebruik ik vaak meditation moments, geweldige app, fijne meditaties! Klinkt dit nog iets te diep? Start dan gewoon met een simpele meditatie. Er is zelfs een heel stappenplan om ermee te starten!

Hopelijk heb ik je weer een beetje kunnen inspireren! Ik ben erg benieuwd wat jij allemaal doet terwijl je binnen blijft, let me know!

-xxx- Keep breathing

PS…wil je geen blog missen? Volg me dan ook via facebook of instagram

Wat je ook leuk kan vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *