Minimalisme – declutter challenge

Zo daar zijn we weer! Vorige week heb ik mijn tips met je gedeeld over hoe je het beste kunt starten met het opruimen van je huis en daarbij ook gelijk afscheid te nemen van diverse spullen. Zoals je hier kunt lezen, het is een kwestie van starten.

Opruimen of weggooien kan soms lastig zijn en daarom hoop ik dat je samen met mij de uitdaging aan gaat om onze huizen wat leger te maken. Niet schrikken, ik bedoel gewoon wat minder spullen. Minder spullen om ons zorgen over te maken, minder zooi, minder keuze stress!

In de vorige blog adviseerde ik om het per categorie of ruimte te doen. Deze challenge, staat daar een klein beetje los van! Je kan dit namelijk gewoon naast je opruim acties doen of als onderdeel daarvan. Houdt dat even in je achterhoofd.

30 dagen lang, dagelijks iets weggooien!

Dat is het, simpel he? Het enige wat je de komende 30 dagen hoeft te doen is iets weg te gooien. En met iets bedoel ik niet gelijk je bankstel (mag wel natuurlijk) maar ik doel vooral op overbodige spullen die niet of nauwelijks gebruikt. Denk aan rondslingerende paperclips, een oude half werkende pen, vergeten producten in de koelkast, je rapporten van vroeger, die ene sok die nooit meer samen komt met zijn maatje….noem maar op!

Elke dag even een momentje pakken en iets weggooien. Doe je mee? Dit is nog leuker om samen met iemand te doen zodat je elkaar kunt motiveren. Dus stuur deze blog door naar je moeder/zus/buurman/collega/vriend dan kunnen jullie samen aan de slag!

We beginnen 1 april, dus check vanaf dan dagelijks mijn instagram account @komweertotrust of via de stories van mijn facebook


Extra challenge Heb je de smaak te pakken en wil je gelijk volle bak gaan? Probeer dan elke dag het aantal items te verhogen. Dus je begint met 1 item, dan 2, dan 3 etc. Zo ben je aan het einde van de maand echt heel wat spullen lichter en voel je je fantastisch!


Ik heb er zóveel zin in, hopelijk doen jullie allemaal met mij mee! Een laatste tip: wees niet te streng voor jezelf! Kom je even niks tegen, geen probleem. Later op de dag of in de week komt het vanzelf voorbij.

Ik zou het heel tof vinden als je mee doet en dit hieronder of via social media laat weten! Gebruik de #declutterrustchallenge en tag @komweertotrust

Succes en houdt me op de hoogte!

-xxx-

PS…wil je geen blog missen? Volg me dan ook via facebook of instagram

Wat je ook leuk kan vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *