Rust – waarom declutteren jouw hoofd tot rust brengt

declutter guide

Na een lange dag werken kom je thuis en wil je eigenlijk niks liever dan op je bank gaan zitten en ontspannen. Helaas, lukt dat maar niet, maar je snapt diep van binnen maar niet waarom je in je eigen huis geen rust kunt ervaren. Je kijkt op je gemak eens om je heen en je aandacht wordt getrokken door rondslingerende spullen in je huis. Het koffiekopje van vanmorgen op de tafel, een paar schoenen bij de deur, een dikke laag stof op alle fotolijstjes, alle planten die er droog bij staan, de tas met sportkleren die de wasmand nog in moeten en al het speelgoed van de kinderen dat niet ligt waar het moet liggen. Al deze items trekken jouw aandacht en zorgen ervoor dat je hersenen overuren draaien. Zij zorgen ervoor dat je in actie modus gaat, want al deze dingen moeten opgeruimd worden, schoongemaakt of gewassen. En zolang dat niet gebeurt is, dan kan je niet lekker rusten op je bank. Herkenbaar?

Ik zat precies in deze situatie twee jaar geleden en besloot er wat aan te gaan doen. Ik wil een huis om even te ontvluchten aan de wereld, maar ik vluchtte juist steeds mijn huis uit. Wat ik ook deed, op de één of andere manier voelde het huis nooit opgeruimd of schoon aan. Tot ik besloot te gaan leven met minder spullen…

Ik declutterde mijn huis en merkte direct dat het me meer rust gaf. Ik kwam in een ontspannen ruimte thuis, ik hoefde minder op te ruimen en schoon te maken. Heerlijk! Sindsdien ben ik vele spullen lichter en heb ik mezelf ook aangeleerd om minder impulsief nieuwe spullen aan te schaffen!

Declutteren kan op elk niveau uiteraard, maar elk klein beetje helpt je. Niet alleen heb je minder spullen die rond kunnen slingeren, je hebt ook minder schoon te maken. Daarnaast betekent minder spullen, ook minder keuzes maken op een dag. Wist je dat je dagelijks ongeveer 60.000 gedachten hebt? En dat je in ongeveer 50% van die gevallen bewust en onbewust keuzes maakt? Vaak he?

Zo kan het declutteren van je kledingkast je het leven echt een stuk gemakkelijker maken.

In 80% van de gevallen trekken we ongeveer 20% van onze kleding aan.

Dus we trekken vaak dezelfde items uit de kast…..helemaal niet erg, maar toch denken we elke ochtend ‘wat moet ik vandaag aan?’. Vertrouw me als ik zeg dat het zoveel makkelijker kiezen is, als er minder keuze is! Scheelt je gelijk stress in de ochtend…

Omdat deze stap zo’n grote stap is geweest om meer rust in mijn leven te krijgen, heb ik al mijn kennis gebundeld in ‘de ultieme declutter guide‘. Zodat ook jij thuis kunt komen en heerlijk iets voor jezelf kunt gaan doen zodat je hersenen even kunnen rusten!

In het e-book vind je onder andere: – waarom je eigenlijk zou moeten declutteren (er is meer dan hierboven genoemd) – hoe je het beste kunt declutteren – wat je zou moeten declutteren – bonus; met héél veel extra tips zoals het declutteren van je telefoon, wat doe je met alle spullen en een top tip als je toch bijna gaat verhuizen!
Ik zou dus zeggen….waar wacht je nog op, ga aan de slag en gun jezelf meer rust!

BONUS!
En wat nog leuker is…..tot en met 30 mei krijg je er een gratis 1:1 inspiratie sessie bij waar we samen gaan kijken hoe we meer rust in jouw leven kunnen krijgen!

declutter guide

Liefs,
Kirsten

Wat je ook leuk kan vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *