Tandpasta beïnvloed jouw hormonen

De herfst is het moment om je schouders er weer onder te zetten na de zomer. Tijd om je voornemens nieuw leven in te blazen. Zo kan dit hét moment zijn om bewuster te gaan kijken naar welke producten je gebruikt. De afgelopen 50 jaar is er namelijk veel veranderd in de verzorgingsindustrie. Er worden producten gebruikt die een negatieve invloed hebben op ons lichaam, zonder dat we het weten. Veelal omdat we – helaas – niet beter weten. Tijd om daar verandering in te brengen! We gaan het hebben over hoe tandpasta jouw hormonen beïnvloed en waarom jij ook tandpasta zonder fluoride wilt gaan gebruiken.

Wat doet fluoride

In bijna alle reguliere tandenpasta’s zit fluoride. Het is heel genormaliseerd, je tandarts raadt het aan en je krijgt te horen dat het werkt tegen gaatjes. Maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat fluoride helemaal niet zo goed voor ons lichaam is. Het is een afvalproduct van de aluminium- en kunstmestindustrie.  Daarnaast is fluoride ook een bestanddeel van rattengif en zenuwgas. Het is een neurotoxine, gif voor je brein en zenuwstelsel. Zoals je ziet, voor je lichaam is fluoride niet goed en steeds meer onderzoeken tonen dit aan. Er staat niet voor niks ‘bij doorslikken, raadpleeg je arts’ op de verpakking, toch?

Tandpasta & hormonen

Fluoride heeft een negatief effect op onze hormonen. Zo ook op melatonine, ons slaaphormoon. Het kan leiden tot serieuze slaapproblemen. Wanneer er een interactie is tussen fluoride en jodium, ontstaat er een disbalans in ons TSH hormoon. Dit hormoon hebben we nodig zodat onze schildklier goed z’n werk kan doen. Is dit niet het geval? Dan kan het leiden tot een hormonale disbalans in ons lichaam en een traagwerkende schildklier. Wist je dat er vroeger, in de jaren 50, fluoride werd gegeven aan vrouwen met een te snelwerkende schildklier? Dat was toen hét medicijn om te vertragen, en nu gebruiken we dat dus op dagelijkse basis!

In de orthomoleculaire geneeswijze is het al een bekend fenomeen, fluoride heeft effect op ons verouderingsproces. Het kan ervoor zorgen dat de hypofyse ontregelt raakt, dit kan leiden tot vroege puberteit. Zien we dat niet steeds vaker momenteel? Ook wordt er steeds meer rode huiduitslag gezien, rondom de mond. Daarnaast zijn er klachten van geïrriteerd tandvlees en acné rondom de mond.

Niet alleen fluoride is een schadelijke stof voor ons lichaam, ook parabenen en sulfaat kan onder andere leiden tot vervelende huidklachten. Het is goed om naast je tandenpasta ook kritisch te kijken naar wasmiddel, shampoos en make-up. Wil je hier echt meer over leren? Doe dan een keer mee met de masterclass ‘hormoonverstorende producten in het dagelijkse leven.’ Klik hier om te kijken wanneer de volgende editie is!

Tandpasta beïnvloed jouw hormonen

Tandpasta zonder fluoride

Natuurlijk zal ik niet tegen je zeggen dat je moet stoppen met fluoride houdende tandenpasta, maar ik wil je wel bewust maken van het feit dat we dagelijks schadelijke stoffen binnenkrijgen. Ondertussen zijn er steeds meer, wellicht onbekendere, merken die fluoridevrije tandenpasta* hebben. Je kan ook beginnen door alleen in de avond te poetsen zonder fluoride, hét moment dat de melatonine z’n werk gaat doen. Fluoride kan ook verstopt zitten in je mondwater, tandenstokers en flosdraad.

Naast tandpasta zonder fluoride zijn er meer dingen die je kan doen om je sterke tanden te behouden en gaatjes tegen te gaan.  Zo kan je elke ochtend starten met oilpulling of het gebruik van een tongschraper*. Daarnaast voldoende groente en fruit eten, eventueel aanvullen met een multivitamine van Vitakruid**. Roken en alcohol vermijden helpt ook voor sterke tanden, maar stiekem weten we dit wel.

**kortingscode voor 10% korting bij vitakruid.nl = komweertotrust

Starten met kijken wat je op je huid smeert en wat er via de huid binnenkomt is een super goede start als je een betere hormoonbalans wilt hebben. En nee, je hoeft niet in 1x alles te gaan vervangen, maar het is wel verstandig om hier stapje voor stapje mee aan de slag te gaan!

Voel je vrij aan te sluiten bij de super uitgebreide masterclass ‘hormoon verstorende stoffen in het dagelijkse leven’ waar we je gaan leren waar je op moet letten bij aanschaf van producten. Waar we onze favoriete merken (en kortingscodes) met je delen en nog veel meer!  Je vind hier alle informatie!

Liefs, Kirsten

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle