3-tips-om-snel-van-menstruatiepijn-af-te-komen.

3 tips om menstruatiepijn te voorkomen

Menstruatiepijn zoals ernstige buikkrampen zijn ontzettend vervelend en natuurlijk wil je er zo snel mogelijk vanaf. Echter is het nog fijner, om ze zo goed als mogelijk te voorkomen. Het is jammer dat ons dit nooit op school is verteld, dus daarom doe ik het voor je. Je kan ook op een  natuurlijke manier menstruatiepijn voorkomen. In deze blog geef ik je mijn drie beste tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Ben je er klaar voor?

Disclaimer: in dit artikel vind je een aantal affiliatelinks. Als je daar gebruik van maakt, ontvang ik een kleine commisie. No worries, jij betaald niks extra’s maar helpt mij om informatie te kunnen blijven delen!

 

Menstruatiepijn of PMS is niet normaal

Period pain (zoals ze het mooi in het engels zeggen), ook wel menstruatiepijn is klote en het is niet normaal! Menstruatiepijn is één van de symptomen van PMS (pre-menstrueel syndroom) en kan ontzettend veel impact hebben. Misschien herken je dit wel;

Sommige dagen kan je amper uit je bed komen van de buikkrampen.

Je mist een geweldige date of de verjaardag van je beste vriendin.

Je hoopt dat je je niet ziek hoeft te melden op je werk, want daar kom je weer….elke maand hetzelfde!

Jouw kruik en ibuprofen verminderen een beetje de pijn maar je denkt bij jezelf ‘er moet toch een andere manier zijn. Zijn die buikkrampen écht normaal?’

Het goede nieuws? De pijn is niet normaal, en er zijn echt manieren om op een natuurlijke wijze jouw krampen te laten verdwijnen!

Als jij de onderstaande tips gaat toepassen, ben je direct onderweg naar een pijnvrije menstruatie de komende maand!

Menstruatiepijn en buikkrampen

1. Test hoe jij reageert op zuivel

Misschien niet wat je direct wilt horen of proberen. Zeker niet als je net zo dol bent op kaas als ik. Maar voor veel vrouwen is zuivel een stof dat ontstekingen opwekt in het lichaam. Hierdoor ervaren veel vrouwen direct menstruatie pijn maar ook klachten zoals acne, pijn bij de ovulatie en pijnlijke borsten. Het is dus een goed idee om te testen hoe jij op zuivel reageert en eventueel het te gaan schrappen.

Probeer dit:
Vermijd alle vormen van zuivel voor 1 tot 2 maanden en kijk of je verschil merkt voor jezelf!

PS…wil je meer leren over voeding voor je cyclus? Check dan mijn 
cursus flow food!

2. Zorg voor je dagelijkse dosis vitamine D

Elke dag je lichaam even wat daglicht gunnen, is een goed idee. Het zorgt namelijk voor je dagelijkse de aanmaak van vitamin D. Vitamine D helpt niet alleen om je immuunsysteem te ondersteunen, maar ook pijnlijke krampen voorkomen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat de hoeveelheid prostaglandines in jouw lichaam omlaag gaat. Deze zorgen voor hele heftige krampen.

Probeer dit:
Streef naar minimal 20 minuten in het daglicht buiten wandelen of bewegen. Lukt dit niet, zorg dan dat je het als extra supplement toevoegd.

Vitamine D helpt bij menstruatiepijn en buikkrampen

3. Magnesium is jouw BFF

Magnesium zou de BFF (best friend forever) van elke vrouw moeten zijn. Het zorgt ervoor dat jouw baarmoederspieren wat minder krampachtig aan het werk gaan en ontspannen én zorgt er ook voor dat de vervelende prostaglandines weer afnemen. Daarnaast zorgt magnesium voor nog meer dan 200 processen in het lichaam. Helaas krijgen we het tegenwoordig niet voldoende meer binnen via voeding. Daarom wordt er voor elke vrouw magnesium geadviseerd.

Probeer dit:
Gebruik 300 mg van jouw favoriete magnesium supplement, of spray een beetje van je geweldige magnesiumspray op je onderbuik en onder je voeten. Magnesium spray kan direct door het lichaam opgenomen worden, in tegenstelling tot vele supplementen. Ik adviseer daarom altijd een spray!

Magnesium helpt menstruatiepijn en buikkrampen te voorkomen

Conclusie

Je kan door een paar simpele stappen de kans op menstruatiepijn verkleinen en het kost je bijna niks. Heerlijk toch? Deze tips zijn er echt om de kans te verkleinen dat je menstruatiepijn krijgt. Heb je het toch? Is er nog steeds geen man overboord. Probeer eens de Moon Flow thee te drinken, knap je onwijs van op! 😉

Deel deze post!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kirsten Franken

Hi, prachtige vrouw!
Welkom in de wondere wereld van jouw cyclus, ontspanning en een geweldig leven! Lees hier hoe ook jij gelukkiger, makkelijker en met meer energie door het leven kunt gaan. Liefs, Kirsten

-x- love your cycle